nedelja, 27. november 2011

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Na to zgodbo se spomnim skoraj vsak dan! Ne vem zakaj, ampak zdi se mi, da tako spominja na moje življenje :)

Zgodba gre nekako takole:

Rdeča kraljica zavlada in ljudje so vrženi v suženjstvo, dokler ne pride Alice in premaga zmaja in osvobodi deželo izpod represije v katero je bila pahnjena pod vladavino rdeče kraljice, ki je vse zatirala in nadzorovala in kaznovala in izkoriščala.


Rdeča kraljica okoli sebe zbira samo ljudi s pomanjkljivostmi, zato, ker je tudi sama pomanjkljiva. Premajhna je. Deželo vodi s pretirano avtoriteto, strogostjo in kaznovanjem. Kdor se ji upre je kaznovan. V deželi rdeče kraljice vlada represija. Nasprotno pa v belem kraljestvu vlada bela kraljica. Tam je ravno kontra kot v deželi rdeče kraljice. In ko je rdeča kraljica zavladala je uničila mesto Klobučarja - kjer je prej vladala radost in sreča, kateri se je potem pretvarjal, da je nor, da ga rdeča kraljica ni uničila. Kljub temu ga je zasužnjila, da je postal njen suženj. Od vseh je namreč rdeča kraljica hotela korist in vse nadzorovati z represijo.

Seveda so prebivalci te dežele nestrpno čakali na odrešitelja, ki bo premagal rdečo kraljico in naredil deželo spet svobodno, kot je bila nekoč. Cela dežela napoveduje Alice kot odrešiteljico in rešiteljico in tej dejansko uspe premagati zmaja in na ta način rdeča kraljica za vedno izgubi moč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar