torek, 25. september 2012

"Protokoli" izrojenih voditeljev 19. stoletja, pardon 21.



Miselnost v 19. stoletju (socializem, komunizem, anarhizem, judovstvo, prostozidarstvo...),….. 

Praško pokopališče, Umberto Eco »V politiki zmaga le surova sila, nasilje mora biti načelo; zvijačnost in licemernost morata biti pravilo. Zlo je edino sredstvo za dosego dobrega. Ne smemo se obotavljati pred uporabo podkupovanje, prevare in izdaje. Cilj posvečuje sredstva.

Ko bomo na oblasti, bomo iz izobraževalnih programov črtali vse šolske snovi, ki bi lahko begale duha mladih, in iz njih naredili poslušne otroke, ki bodo ljubili svojega vladarja. Namesto učenja klasikov in antične zgodovine, ki vsebujejo več slabih kot dobrih zgledov, bodo morali spoznavati vprašanja, ki jih prinaša prihodnostjo. Iz spomina ljudi bomo izbrisali pomnjenje preteklih stoletij, ki bi bila lahko za nas neprijetna. Z metodičnim izobraževanjem bomo lahko odstranili ostanke neodvisne misli, ki smo jo precej časa uporabljali za dosego naših ciljev…

Kar zadeva časopise, načrt predvideva lažno svobodo tiska, ki bo namenjena boljšemu nadzoru nad mnenji. Naši povedo, da si bo treba zagotoviti večje število časopisov in revijo, ki bodo izražali na videz različna mnenja, tako da bodo dajali vtis o svobodnem kroženju zamisli, v resnici pa bodo vsi odsevali mnenje gospodarjev.

V politiki moramo znati zapleniti premoženje brez zadržkov, če lahko s tem dosežemo podjarmljenje drugih in svojo oblast. Dajali bomo videz osvoboditeljev delavcev s pretvarjanjem, da jih imamo radi po načelih bratstva, ki jih razglaša naše bratstvo. Rekli jim bomo, da smo jih prišli osvobodit izpod vsega, kar jih zatira, in jim svetovali, naj se pridružijo vrstam naših vojsk, socialistov, anarhistov in komunistov. Toda plemstvu, ki je izkoriščalo delavske sloje, je bilo kljub temu do tega, da so bili ti dobro hranjeni, zdravi in krepki. Naš cilj pa je nasproten, nas zanima izrojevanje poganov. Našo moč bo sestavljajo nenehno ohranjanje delavcev v stanju pomanjkanja in nemoči, saj bodo le s tem ostajali podrejeni naši volji in v svojem okolju nikoli ne bodo našli toliko moči in volje, da bi se nam uprli. »

Ni komentarjev:

Objavite komentar