četrtek, 22. oktober 2015

Prerokbe Jakoba Lorberja, mistika in preroka iz 19. stoletja

Jakob Lorber je bil božji pisar, mistik, prerok. Rodil se je leta 1800. Pred 215 leti. Napisal je veliko preroških knjig, po božjem razodetju. 


Ljudje, če ste razumni, vzemite prerokbe zares in naredite nekaj dobrega zase, odprite se Jezusu, Bogu in mu zaupajte, npr. v meditaciji ali molitvi! 

"Človeška ošabnost, napuh, sebičnost in hlepenje po oblasti postavljajo skrajno velike zahteve, ki ne morejo biti nikoli zadovoljene.... In tako nimajo ljudje nič več časa, da bi se ukvarjali s stvarmi, s katerimi bi se morali in zaradi katerih jih je Bog postavil na svet. Na milijone duš se celo sploh več ne zaveda, da nosijo Božjega duha. (V.ev.III, 10,3,4 in 13)."

Kako lepo opisuje današnje čas.

"En narod se bo vzdignil nad drugega in se bo  z njim bojeval z ognjenim orožjem.... Človek iznajditelj bo kmalu dosegel položaj, ko ne bo mogel noben narod začeti vojne proti drugemu. Kajti če bi se dva naroda medsebojno spopadla s takšnim orožjem, bi se zlahka in v kratkem času med seboj popolnoma uničila, kar gotovo nobenemu ne bi prineslo nobene prave zmage ali koristi. (V.ev.VIII,185,9)"

Še bolj natančno opiše naš čas.

"Kmalu po času največje industrializacije bo položaj na zemlji za človeštvo videti zelo mračen, ker bo zemlja postala neplodna. (V.ev.III, 33,4)"

Se je največja industrializacija ne zemlji že zgodila? Očitno ne, a tega se je treba bati. Na svetu je namreč čedalje več in več ljudi, ki potrebuje več in več hrane in taka napoved je res mračna.

"Ne bo dolgo, ko se bo vaš družbeni sistem, za katerega mislite, da se bo večno nadaljeval, sesedel. (Pridiga 35)" Naraščala bodo  znamenja strašnih katastrof. (Pridiga 5.) "Začelo se bo stanje velikega svetovnega pomanjkanja (lakota), bede in gorja, kot jih na zemlji še nikoli ni bilo. (V.ev.VIII,185,2)" "Vse to bo dopuščeno, da se zgodi, da človeštvo odvrne proč od ošabnosti, sebičnost in velike duhovne brezbrižnosti. (V.ev.VIII, 185)"

Mar mislimo, da se naš družbeni sistem ne more seseti? Nekateri mislimo, da se lahko. Kaj bi brez elektrike in bencina? 3. svetovna vojna?

"Ker je sebičnost kot nasprotje moji ljubezni in ljubezni sami postala glavni konjiček današnjega človeštva in kjer je posledica takšnega neumnega obnašanja, da moja potrpežljivost pojema, vam je ta Beseda (Novo Razodetje, op.a) znova dana, da bi bili pred splošnim propadom še mnogi rešeni pred popolno izgubo človeškega dostojanstva, njihovega edinega deleža v duhovnem svetu. (Življenje 90)"

Prerok omeni, da se bo Novo Razodetje še pred časom največjih katastrof razširilo. 


"Svet je s svojim peklenskim ravnanjem še enkrat dosegel stopnjo, ko želi s Satanovo pomočjo izkoreniniti celotno božansko seme. (Stvarstvo,141)" 

Na to kažejo dogodki zadnjih dni.

"Prepoznajte kako čas v katerem živite hiti proti odrešitvi, prepoznajte po razpadu vse, kar je v svetu plemenito, da ni več daleč čas, ko bo človeštvo želo, kar je sejalo. Prepoznajte svetlobni tok, ki se je  začel izlivati nad vašim svetom, poslušajte glasove duhovnega sveta, ki padajo na vaša ušesa z veličastnimi zvočnimi valovi; to so opozorila ljubečega Očeta. Jasno spoznajte, da je nad vsem fizičnim obstojem ustoličen svet duhov in da sta materija in materialno življenje, imenovana prehodna, pravzaprav le pomožna dejavnika, ki sta potrebna kot sredstvi za dosego cilja, toda nista glavni stvari. (Življenje, 140)"

 Se že čuti, o "razpadu moralnih vrednot" se kar pogosto razpravlja.

"... Razumljivo je, da bodo verniki podvrženi roganju, maščevanju in preganjanju, da bodo lažni, toda tudi pravi preroki učili ljudi in da bo večina imela zmedene predstave. Mnogi se ne bodo ozirali na moja svarila, kakor je bilo pred vesoljnim potopom in le peščica se bo spreobrnila. Toda ko se bodo dogodki pospešili, bo večina kljub temu duhovno rešena in hvaležni mi bodo, ker sem jih rešil s tako ostrimi sredstvi. Čigava bo krivda, ko se bodo vsi ti nesrečni dogodki  zgrnili na človeštvo? Ali je to moja krivda kot Boga maščevanja ali pa je raje to krivda tistih, ki si prizadevajo upogniti vse tako, da jim ustreza, in bi celo radi odpravili velike zakone materialnih in duhovnih svetov, samo, če bi lahko? To sem dal napisati na papir, da bi celoten svet to zvedel, in kot sem nekoč napovedal padec judovskega naroda, kar se je tudi zgodilo, imate tu obilo opozoril in napovedi... (Pridiga 53)"

Iz knjige Neznani prerok Jakob Lorber, Kurt Eggenstein

1 komentar:

  1. Ko sem pisala prispevek, se mi je za trenutek, za hip, zelo izostril vid, točneje ob drugem odstavku :) Neverjetna izkušnja, ker tako jasno in svetlo še nisem videla...

    OdgovoriIzbriši