torek, 21. februar 2012

Med človeškimi opicami in geniji

Se vam je že kdaj zgodilo, da niste mogli verjeti umskemu preskoku, potem ko ste prebrali dve novici? Meni se to konstantno dogaja.
Npr. na eni strani preberem članek o tem, da so znanstveniki izdelali nanorobotke iz niza DNK, ki uspešno uničijo rakave celice, prišli do kvantne teorije, delajo na teroriji superstrun itd.
Na drugi strani pa me čaka soroden članek, ko so npr. monaškega princa tako udarili, da je preletel čez celo sobo v nočnem klubu, ali pa, da so človeka ubili s palicami v pričo žene in enoletnega otroka itd.

In potem človek dojame, da smo ljudje na popolnoma različnih evolucijskih stopnjah. Nekateri živijo daleč v prihodnosti, npr. znanstveni, drugih bi se pa še v kameni sramovali. 
Eni se obnašajo slabše kot trop opic, ki jih spustiš na drug trop opic (pobijejo se med seboj), drugi pa tako inteligentno, da jih trop opice nikoli ne bo sposoben doumeti, ker se ne obnašajo instinktivno in nagonsko.

In zato menim, da se nas je res ene 7 človeških vrst križalo med seboj (mislim, da sem to nekje prebrala), govorim o belcih, beli rasi, ampak niso bili vsi evolucijsko na enaki stopnji in zato prihaja do takih razlik v obnašanju itd. Npr. eni so bili za kakih stotisoč let bolj razviti od drugih itd. (to se vidi v genskem  zapisu, razvitosti možganov itd.).
Dejstvo je, da najmočnejši preživi, če nima inteligence mora pa imeti nekaj drugega, pač na določenem polju mora biti najmočnejši. Torej, kdor nima v glavi (znanstveniki) ima v živalskem nagonu (človeške alfa opice ali mafijci, ti ljudje namreč le sledijo svojemu nagonu, ki ga ima tudi vsaka opica).
O takih plemenih piše že Valvazor. Primer, ki sem ga našla v knjigi.  Prišli so z vzhoda v naše dežele, zavzeli so jih zato, ker so bili tako kruti in nasilni, majhni a zelo spretni, a vladati pa niso bili sposobni, zato so pa rabili "domačine". Torej ti nasilneži so bili nadoblastniki, domačini so pa vodili vse posle, ker jih nasilneži niso bili sposobni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar