torek, 21. februar 2012

Metaskrivnost: kakšne vibracije ustvarjate?

Berem knjigo Metaskrivnost od Mela Gilla.  Nekaj stvari, katere sem našla v knjigi že vem, vseh pa ne. Predvsem so mi zanimivi praktični primeri in tako sem naletela na odlomek o vplivu vibracij na vodne kristale in posledično tudi na ljudi, ker smo večinoma iz vode....

Metaskrivnost (Mel Gill): "Privlačijo nas določeni vonji, kraji in celo ljudje, saj so v harmoniji z nami ali oddajajo podobne vibracije. Tisti, za katere nam ni mar, pa imajo drugačne vibracijske vzorce od naših. Zanimivo o vibracijah je, da je videti, da razdalja nima vpliva na njih. Ni pomembno , ali ste 10 km ali 10.000 km stran od ljudi in krajev, ki vibrirajo z vašo frekvenco, saj zakoni Vesolja izničijo razdaljo.

Na zemlji smo neprestano obdani z vibracijami. Ne le besedam in čustvom, izpostavljeni smo tudi elektronskim vibracijam naprav, kot so hladilnik, luči, enote za gretje in hlajenje, celo računalniki in mobilni telefoni. Ker vse vibrira, vse proizvaja zvok, kljub temu ga mnogi ne morejo slišati, ga čutijo. Več študijskih skupin, kot sta Kraljevi tehnološki Inštitut na Švedskem in Univerza Britanske Kolumbije v Kanadi, je dokazalo, da vibracije stvari, kot je tiho brenčanje pisarniške razsvetljave ali nizka vibracija brenčanja stvari, kot so računalniki, sistemi za gretje in hlajenje ter hladilniki za vodo, v resnici znižujejo delavčevo vibracijo, če jim je ta dalje časa izpostavljen. To lahko vodi v razdražljivost, nizko produktivnost in na trenutke celo do nasilja na službenem mestu. Po drugi strani pa nas je večina opazila, kako čudovito je biti zunaj na lep dan, ko sije sonce in pojejo ptički. Te stvari so del naše vibracijske kode in zato resonirajo z nami.

Dr. Emoto je začel s fotografiranjem zamrznjenih vodnih kristalov, ki so bili izpostavljeni različnim zvrstem glasbe. Voda, ki je "poslušala" Beethovna in Mozarta, je ustvarila čudovite, dobro formirane kristale, medtem ko je voda, ki je bila izpostavljena heavy metalu, ustvarjala fragmentirane, zlomljene kristale ali pa kristalov sploh ni bilo. ... Ko je glasbo zamenjal z besedami je dobil podobne rezultate. Steklenice z vodo, ki so bile izpostavljene besedam z visoko vibracijo, kot so "hvala" in "hvaležnost", so formirale čudovite simetrične kristale, medtem ko so tiste, ki so bile izpostavljene besedam z nižjo vibracijo, kot je "neumen" in "ti bedak" tvorile fragmentirane kristale ali pa kristalov praktično ni bilo.

Prišel je do  zaključka, da imajo besede močan vpliv na ljudi; višja vibracija pozitivnih besed lahko dvigne ljudi, medtem ko jih nižja vibracija negativnih besed lahko uniči. Če se vrnemo k dejstvu, da imamo ljudje v sebi visoko vsebnost vode, lahko vidite, zakaj imajo besede tako močan vpliv na nas"


Ni komentarjev:

Objavite komentar